APURAHANSAAJA

APURAHAN NOSTAMINEN
Mitä minun pitää tehdä vastaanottaakseni apurahan? Ilmoitanko jonnekin aloittavani apurahan käytön suunnitelman mukaisesti joulukuussa?
Riittää, että teet apurahasta maksuesityksen marraskuun aikana.

Kirjauduin pankkitunnuksillani apurahansaajan verkkopalveluun tekemään maksuesitystä. Palvelu ilmoittaa, että henkilötunnuksellani ei ole apurahaa järjestelmässä. Mikä neuvoksi?
Ilmoita henkilötunnuksesi Kulttuurirahastoon.

Minkälaisissa erissä apuraha maksetaan, kuukausittain?
Apurahat maksetaan vähintään 8.000 euron erissä tai kerralla, ei kuukausierissä.

Miksi apuraha ei näy tililläni? Sain sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että saan sen tänään 1.10.
Sähköpostissa ilmoitetaan apurahan maksupäivä Kulttuurirahaston Nordean tilillä. Siirtyminen toiseen pankkiryhmään kestää korkeintaan kaksi pankkipäivää.

Mistä saan maksuesityslomakkeen yhteisöni apurahan nostamiseksi? Olen kadottanut postissa tulleen.
Voit pyytää sitä puhelimitse tai sähköpostitse apurahan myöntäneestä keskusrahastosta tai maakuntarahastosta.

Voiko minulle ja työryhmälleni myönnetyn kuluapurahan maksaa taustaorganisaation tilille?
Apuraha maksetaan sille tilille, jonka ilmoitat Apurahansaajan verkkopalvelussa. Jos tili on muu kuin omasi, laita maksun viestikenttään tunnistetieto maksun vastaanottajalle. Huomaa kuitenkin, että apuraha on myönnetty sinulle ja työryhmälle ja siitä tehdään aikanaan valvontailmoitus verottajalle sinun nimissäsi.

APURAHAN KÄYTTÄMINEN
Kerroin hakemuksessa aloittavani apurahan käytön 1.8., mutta näillä näkymin joudun siirtämään käytön aloittamista vuodella eteenpäin työsuhteen/perhevapaiden vuoksi. Miten ilmoitan siitä Kulttuurirahastolle?
Jos apuraha on vielä nostamatta, siitä ei tarvitse ilmoittaa. Riittää, että apuraha otetaan käyttöön kolmen vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Jos olet jo nostanut apurahaa, ilmoita olosuhteen muutoksesta sähköpostitse ja sovi myös nostetun apurahan palauttamisesta apurahakauden keskeytyksen ajaksi.

Voinko nostaa työskentelyapurahaa ja toista työskentelyapurahaa tai palkkaa tai aikuiskoulutustukea tai työttömyyskorvausta samanaikaisesti?
Päätoimiseen työskentelyyn tarkoitetun apurahan kanssa ei voi samanaikaisesti nauttia toista vastaavaa rahoitusta.

Miten paljon voin tehdä töitä samaan aikaan apurahan kanssa?
Työtä voi tehdä korkeintaan 25 % apurahalla tehtävään työhön käytettävästä kokoaikaisesta työajasta, siis noin 1,25 päivää viikossa. Jos työtä on tarkoitus tehdä enemmän, ota yhteyttä apurahan myöntäneeseen keskusrahastoon tai maakuntarahastoon. Ohjeistuksen ylittävä työsuhde vaikuttaa olennaisesti käytettävissä olevaan apurahan määrään ja apurahakauden kestoon.

SELVITYS APURAHAN KÄYTÖSTÄ
Miten selvitys yhteisölle myönnetyn apurahan käytöstä tehdään?
Selvitys tehdään Apurahansaajan verkkopalvelussa. Selvityksen voi tehdä esim. hakemuksessa ilmoitettu yhteyshenkilö tai muu hankkeesta vastuussa oleva henkilö omilla pankkitunnuksillaan.

Saanko kuittauksen tekemäni käyttöselvityksen hyväksymisestä?
Käyttöselvitysten hyväksymisestä ei lähetetä kuittausta. Jos selvityksessä on puutteita tai kysyttävää, sinuun otetaan yhteyttä.

Milloin selvitys pitää tehdä?
Selvitys pitää tehdä vuoden kuluessa apurahan loppuun maksamisesta. Jos olet saanut ainoan tai viimeisen erän apurahasta tilillesi kesäkuussa 2017, apurahan myöntänyt keskusrahasto tai maakuntarahasto odottaa saavansa selvityksen viimeistään kesäkuussa 2018.

Olen unohtanut tehdä selvityksen ajallaan, miten voidaan menetellä?
Käy pikimmiten tekemässä selvitys Apurahansaajan verkkopalvelussa tai ota yhteyttä apurahan myöntäneeseen keskusrahastoon tai maakuntarahastoon asian selvittämiseksi.

APURAHAN VEROTUS
Pitääkö apurahasta maksaa veroa?
Apuraha on tietyin edellytyksin verovapaata valtion vuotuiseen taiteilija-apurahan määrään asti. Ks. Ohjeet apurahansaajalle sekä www.vero.fi.

KOLMIVUOTISET APURAHAT
Olen saanut kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahan. Milloin ja miten haen toisen vuoden rahoitusta?
Jos apuraha on myönnetty sinulle keskusrahastosta, voit tehdä hakemuksen Apurahanhakijan verkkopalvelussa muutamaa kuukautta ennen toisen vuoden apurahan käytön aloittamista. Verkkopalvelussa on oma hakulomake jatkorahoituksen hakemiseksi.

Jos apuraha on myönnetty sinulle maakuntarahastosta, voit hakea toisen vuoden apurahaa maakuntarahastojen hakuaikana.