Suomen Kulttuurirahaston Kylli Kosken rahaston 10.000 euron palkinnon sai tait. maisteri Liisa Kallio sadun maailman avaamisesta kuvin ja sanoin.

Palkinto myönnetään ansiokkaasta työstä lastenkulttuurin hyväksi, ja se jaettiin kolmannen ja viimeisen kerran 8.12.2010 Helsingissä.

Liisa Kallio on monipuolinen kertoja ja kuvittaja, joka omien lastenkirjojensa lisäksi on luonut muiden kirjailijoiden teoksiin kirjan henkeen sopivan mielikuvituksellisen kuvamaailman. Taiteilija Kylli Kosken, Kylli-tädin, tavoin hän rikastuttaa kertomuksiaan sekä sanoin että kuvin. Kallio on omalta osaltaan merkittävästi avannut teoksillaan lapsille sadun ja fantasian taikapiiriä.

Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet kuvittaja, kuvaamataidon opettaja Katri Kirkkopelto (2009) sekä graafinen suunnittelija, taiteen maisteri Christel Rönns (2006).

Kylli Koski -seura ja Suomen Kulttuurirahaston Kylli Kosken rahasto

Vuonna 1998 perustetun Kylli Koski -seura ry:n tarkoituksena on edistää lastenkulttuuria taiteilija Kylli Kosken elämäntyön hengessä. Kylli Koski työskenteli vuosikymmenien ajan kuvaamataidon opettajana avaten oppilailleen taiteen rikkauden, ja koko kansan Kylli-tätinä vei lapset - ja aikuisetkin - sadun kiehtovaan maailmaan.

Seura perusti Suomen Kulttuurirahaston yhteyteen Kylli Kosken nimikkorahaston, joka tukee lastenkulttuuria jakamalla taidepalkinnon. Seura on palkinnut "Kylli-tädin hengessä" taiteilijoita, jotka sekä kirjoittavat että kuvittavat satunsa. Näin he tavallaan tekevät samaa työtä, mitä monien esiintymisiensä sekä television kautta suomalaiset tavoittanut ja ihastuttanut Kylli-täti teki.

Lisätietoja:
Suomen Kulttuurirahasto, suunnittelija Petra Jääskeläinen, puh. (09) 6128 1213, pj@skr.fi
Kylli Koski -seuran sihteeri, Eeva-Kaarina Holopainen, puh. 0400 831 388, ee.koo@pp.inet.fi