Lapin satumaa - satuja Lapista

Lapin satuja – satuja Lapista on kirja, johon valitaan maaliskuussa 2017 julkistetun kirjoituskilpailun parhaimmistoa. Kilpailu päättyi kesäkuussa 2017, ja sen tulokset julkistetaan 2.12.2017. Tavoitteena on tehdä tunnetuksi satuperinnettä niin ammattikirjailijoiden kuin kirjoittamista harrastavien avulla.

Hanke tuo esille lappilaisen tarinankerronnan merkitystä osana paikallista kulttuuria. Lappiin ja sen luontoon liittyvät tarinat vahvistavat Lapin monipuolista taidekenttää ja sen omaperäistä kulttuuria. Sadut myös syventävät mielikuvia Lapista ja sen luonnosta matkailu- ja virkistyskohteena sekä elämysten lähteenä. Monipuolinen tarinaperinne on juurtunut Lappiin vuosisatojen aikana ja satujen ajattomat aiheet kiehtovat monenlaisiai lukijoita ja saavat uusia muotoja nykyisten lappilaisten kertojien tarinoissa.

Lapin rahaston kumppanina hankkeessa toimii Lapin Kirjallisuusseura ry. Kirjoituskilpailu oli avoinna kaikenikäisille Lapissa asuville, Lapissa syntynille tai Lappia tunteville kirjoittajille, jotka halusivat kirjoittaa sadun tai tarinan, joka liittyy Lapin luontoon, Lapin elämisen olosuhteisiin tai Lapin kulttuurien erityispiirteisiin. Kilpailun tulokset julkistetaan Lapin rahaston ja Lapin Kirjallisuusseuran yhteisessä tilaisuudessa Aineen taidemuseossa Torniossa 2.12.2017.

Lisätietoa kilpailusta täältä.