Apurahat ja painopisteet

Pohjois-Pohjanmaan rahaston apurahojen hakuaika on 10.1.–8.2.2019.

Apurahainfotilaisuus 2018

Maakuntarahastot järjestivät yhteisen apurahainfotilaisuuden 23.1.2018 Oulussa.

Tilaisuudessa asiantuntijamme kertoivat apurahahausta sekä vastasivat yleisön kysymyksiin. Tilaisuutta oli mahdollisuus seurata suorana ja myös jälkikäteen tallenteena:

Infon esittelyaineisto löytyy tästä linkistä.

Apurahaa haetaan lähettämällä hakemus liitteineen Apurahanhakijan verkkopalvelussa. Hakemusten ja lausuntojen tulee olla toimitettuna verkkopalvelussa 9.2. klo 16.00 mennessä.

Hakemuksia ja maakuntarahastoa koskeviin tiedusteluihin vastaa

Asiamies
Professori Jari Sivonen
puh. 050 4110 117
etunimi.sukunimi@skr.fi

Sihteeri
Kasvatustiet. maisteri Jetta Liukkonen
puh. 050 408 5747
sähköposti: etunimi.sukunimi@skr.fi

Apurahainfotilaisuus

Maakuntarahastot järjestävät yhteisen apurahainfotilaisuuden tiistaina 23.1.2018 klo 15.00–16.30 Oulun yliopistolla (Pentti Kaiteran katu 1, Oulu, kasvatustieteiden tiedekunta, sali KTK122).

Tilaisuudessa asiantuntijamme kertovat apurahahausta sekä vastaavat yleisön kysymyksiin. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös suorana sekä tallenteena jälkikäteen sosiaalisen median kanavissamme:

Apurahojen painopistealueet 2018

Rahasto jakaa 662 000 euroa apurahoja pohjoispohjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Pohjois-Pohjanmaalla tehtävään tai maakuntaan kohdistuvaan tieteelliseen tai taiteelliseen työhön ja kulttuuritoimintaan. Apurahoja myönnetään yksityishenkilöille, yhteisöille ja työryhmille. Henkilökohtaiset apurahat myönnetään ensisijaisesti kokovuotisina tai puolivuotisina. Pohjois-Pohjanmaan rahasto ei myönnä alle 2000 euron apurahoja. Apurahojen haussa kannustetaan uusia, rohkeita avauksia. Yhtenä erityiskohteenamme on lapsiin ja nuoriin kohdistuva tutkimus ja toiminta.

Rahastolla on mahdollisuus jakaa 40 000 euroa yhtenä tai kahtena samansuuruisena apurahana Kärkihankkeeseen, jolla on laaja-alaista merkitystä. Kärkihankkeen valinnassa painotetaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia, eri toimijoita ja aloja yhdistäviä sekä uusia yhteyksiä avaavia tieteen ja taiteen hankkeita.

Apurahat myönnetään yleisrahastosta ja seuraavista nimikkorahastoista: Eeva ja Eero Hahtosen rahasto, Aino ja Reko Lehtosaaren rahasto, Längmanin yrittäjärahasto, Oulun ylioppilasrahasto, Pohjois-Pohjanmaan kuvataiderahasto, Karl Ivar Rinteen rahasto, Fanny ja Yrjö Similän rahasto sekä Aino Soiliksen rahasto.