Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden olivat vuosina 2011–16 olleet kymmenen eurooppalaisen säätiön allianssissa, joka tuki alle 30-vuotiaita nuoria kehittymään vastuullisina eurooppalaisina kansalaisina ja toimimaan demokraattisen ja kestävän Euroopan puolesta.

Allianssin yhteinen hanke oli vuonna 2011 käynnistynyt FutureLab Europe. Se perustui ajatukseen siitä, että näinä aikoina, kun Euroopan tulevaisuudesta käydään vakavaa keskustelua, Eurooppa tarvitsee nuoria, jotka ovat vakuuttuneita "Euroopan ideasta" sekä eurooppalaisista solidaarisuuden, yhtenäisyyden ja rauhan arvoista ja ovat myös valmiita toimimaan näiden puolesta Euroopan tasolla.

Vuosittain ohjelmaan otettiin mukaan 20 nuorta. FutureLab Europe -hankkeessa nuoret kehittivät ideoita Euroopan tulevaisuudesta ja keskustelivat niistä niin päätöstentekijöiden, poliittisten johtajien kuin suuren yleisönkin kanssa. Hankkeen ensimmäinen keskustelufoorumi järjestettiin Brysselissä syyskuussa 2011. Suomalaisten osallistujien  haku kohdennettiin United World College -alumneille ja Svenska Kulturfondenin ulkomaanharjoittelijoille. Suomalaiset säätiöt olivat mukana hankkeessa ensimmäisen (2011–13)  ja toisen (2014–16) hankekauden ajan.

Osallistujat Suomesta 2015:
Helleke Heikkinen
Jukka Riitamäki
Linda Öhman

Osallistujat Suomesta 2014:
Hanna Engblom
Rina Kuusipalo
Nitin Sood

Osallistujat Suomesta 2013:
Max Eklund
Sandra Grindgärds
Sanna Ojanperä

Osallistujat Suomesta 2012:
Noora Lampinen
Kati Temonen
Elias Vartio

Osallistujat Suomesta 2011:
Matilda Flemming
Saila Huusko
Antti Isoaho

Lisätietoja:
Olli Vallinheimo, Suomen Kulttuurirahasto
puh. 09 6128 1251
sähköposti: etunimi.sukunimi@skr.fi