Arkkityyppitalo

Arkkityyppitalo on ajattomasti suomalaiseen rakennusperinteeseen sitoutuva, perusmuodoltaan yksinkertainen ja tilankäytöltään kompakti.

Kaksikerroksisen arkkityyppitalon perusmuoto sitoutuu suomalaiseen rakennusperinteeseen ja kauneuskäsitykseen. Samalla ratkaisu on kestävän kehityksen mukainen kompaktiudessaan, tilataloudellisuudessaan ja joustavuudessaan. Peruskuutiota voidaan laajentaa harjan suuntaisesti lisäämällä siihen yksi tai kaksi tilaruutua. Tuloksena on kolme vaihtoehtoista huoneistokokoa: 108 m2, 140 m2 ja 172 m2.

Arkkityyppitalon suunnittelussa on pyritty tarkastelemaan syntyvää ympäristöä kokonaisuutena. Talojen muodostama katunäkymä on huoliteltu. Yhdessä piharakennusten kanssa Arkkityyppitalo luo suojaisan pihapiirin, johon voidaan liittää osin katettua ja lasein suljettavaa ulkotilaa. Perustyypit ovat tasamaalle suunniteltuja, mutta talosta voidaan muokata myös rinnetontille sovitettu vaihtoehto.

Suunnitelma
Energiatasauslaskema D3
Energiasimulaattoriraportti
 

Noppa

Noppa on tilankäytöltään tehokas uuden ajan rintamamiestalo, jonka aurinkoisimmasta nurkasta löytyy viherhuone.

Noppa on kaksikerroksinen kompakti tyyppitalo, jolle ikkunoiden vapaa sijoittelu antaa raikkaan ilmeen. Talo on helppo sijoittaa edullisten ilmansuuntien mukaan ja sopii rakennettavaksi myös pienille tonteille. Noppa-talon suunnittelussa on paneuduttu erityisesti tiiviimmän rakentamisen tuloksena muodostuvaan kokonaismiljööseen. Räystäätön rakenne on harkittu ja rakennusteknisesti toimiva. Talo voidaan toteuttaa myös räystäällisenä versiona.

Noppa-talon kantavana runkona toimii pystyhirsirakenne, joka on myös näkyvänä pintana sisäseinissä. Asuinhuoneiden sijoittelussa otetaan huomioon asukkaan toiveet. Oleskelutilat ja keittiö voidaan rakentaa joko maan tasoon tai toisen kerroksen korkeampaan tilaan harjakaton alle. Kiviaineisen sydänmuurin ja märkätilojen sijainti on kiinteä. Sisäänkäynti tapahtuu lasitetun, katetun kuistin kautta.

Suunnitelma
Energiatasauslaskema D3
Energiasimulaattoriraportti
 

Sydän ja puu

Sydän+Puu on erilaisiin tilanteisiin sopeutuva ja ilmeeltään moderni pientalo, jonka asuintilat rakentuvat teknisen sydämen ympärille.

Sydän+Puu voidaan toteuttaa lukuisina eri kokovaihtoehtoina. Niitä kaikkia yhdistää esivalmistettu, tekniset tilat sisältävä sydän. Tämän innovaation avulla talotekniikka voidaan asentaa valmiina kokonaisuutena rakennuksen lopullisesta koosta riippumatta. Lisääntyneen tehokkuuden ohessa ratkaisu antaa mahdollisuuksia myös itserakentajalle. Ytimen ympärille ryhmittyvät tilat ovat helposti muunneltavissa, ja tuleva käyttäjä pystyy luomaan omalle kukkarolleen sopivan kokonaisuuden.

Talon ulkoseinät ovat puurakenteisia. Ikkunoiden ilmettä ja ikkunajakoa voidaan muunnella erilaisten tarpeiden mukaan. Sydän+Puu soveltuu myös tiiviiseen kortteliratkaisuun, sillä toinen talon pitkistä sivuista voidaan toteuttaa ilman sisätilan pääikkunaa. Pitkänomainen muoto lisää ryhmittelyn vaihtelumahdollisuuksia ja tuo ryhmärakentamisessa mukanaan kaupunkikuvallisia etuja.

Suunnitelma
Energiatasauslaskema D3
Energiasimulaattoriraportti
 

Villa Finland

Villa Finland on kestävän kehityksen mukainen uuden ajan talonpoikaistalo, joka sopii suomalaiseen ympäristöön, perinteisen rakennuskannan rinnalle.

Villa Finland sopii muotonsa ja ulkonäkönsä puolesta parhaiten maaseutumaisemaan. Se on perusratkaisultaan yksikerroksinen, jolloin pienin asuinpinta-ala on 76 m². Perheasuntotyyppi (121 m²) voidaan vähin muutoksin jakaa tarvittaessa kahdeksi erilliseksi asunnoksi. Kaksikerroksisena talon pinta-ala on suurimmillaan 171 m².

Julkisivut ovat vaakapaneloidut. Ulkorakennusten, katosten ja pergoloiden avulla on mahdollista luoda suojaisia pihapiirejä, ja talo voidaan sijoittaa eri ilmansuuntiin avautuvalle tontille joustavasti. Päärakennukseen voidaan katetun kuistin välityksellä lisätä erillinen pihasauna. Villa Finland-talon ilmanvaihto toimii pääsääntöisesti painovoimalla, mutta lämpimänä vuodenaikana sitä voidaan tarvittaessa tehostaa hormiin sijoitetulla harvasiipisellä puhaltimella.

Suunnitelma
Energiatasauslaskema D3 1  Energialaskelma D3 2
Energiasimulaattoriraportti
Ilmanvaihtosuunnitelma
Tekninen suunnitelma 1
Tekninen suunnitelma 2
 

Villa Neore

Villa Neore on perinteitä kunnioittava puutalo, jossa yhdistyvät klassinen arkkitehtuuri ja toimiva asuntosuunnittelu.

Muotokieleltään Villa Neore edustaa uutta tulkintaa perinteisestä pohjoismaisesta rakennusestetiikasta. Perusmuoto, julkisivun vaakalaudoitus ja ikkunoiden asettelu mahdollistavat sen, että talolle voidaan luoda erilaisia variaatioita värityksellä ja muuttuvilla yksityiskohdilla. Rakentaminen on mahdollista toteuttaa myös tilaelementtiratkaisuna. Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamiseen käytetään auringon säteilyenergialla lämpiävää savupiippua. Saunatilojen tuuletuksesta huolehtii erillinen puhallin.

Villa Neore tarjoaa sekä ylä- että alakertaan kaksi erilaista selkeää ja avaraa pohjaratkaisuvaihtoehtoa. Yhteensä asuinpinta-alaa on 147+3 m2. ”Lisävarusteena” Villa Neoreen voidaan liittää sisäänkäyntikuisti, lasiveranta tai autotalli.

Suunnitelma
Energiatasauslaskema D3