Suomen Kulttuurirahasto myöntää vuosittain apurahoja työskentelyyn ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä. Residenssipaikat vuodelle 2019 ovat haettavissa 10.–31.8.2018. Haettavissa olevat kohteet päivitetään verkkosivuille ennen haun avautumista.

Vuodelle 2019 hakukohteita on seitsemän: Hôtel Chevillon Ranskassa, SeMA Nanji Soulissa Etelä-Koreassa, Tokyo Arts and Space Residency Japanissa, O Espaço do Tempo Portugalissa, Artspace Australiassa, Institute for Provocation Kiinassa ja Triangle Yhdysvalloissa.

Työskentelyapurahan määrä on 2000 euroa kuukaudessa. O Espaço do Tempon työskentelyapuraha on 1300 € / 2 viikkoa (800e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) ja 1700 € / 3 viikkoa (1200e työskentelyapuraha + 500e matka-apuraha) / taiteilija.

Kaikkiin residensseihin haetaan samalla kaavakkeella. Kuvataiteen alan hakijat voivat hakea useampaan kohteeseen samalla hakemuksella. Tällöin työsuunnitelmassa tulee perustella miten työskentely muuttuu kohteesta riippuen. Yhdellä hakukierroksella voi hakea joko Kulttuurirahaston tarjoamia residenssipaikkoja tai liikkuvuusapurahaa, mutta ei molempia.

Hakemukset tulee täyttää englanniksi. Jos hakija hakee ainoastaan Hôtel Chevilloniin, voi hakemuksen täyttää myös suomeksi.

Tarkempaa tietoa residensseistä ja niihin myönnettävistä apurahoista kunkin residenssin esittelysivulla.

Lisätietoja:
Johanna Ruohonen, erityisasiantuntija ja museonjohtaja, p. 040 5163 475, johanna.ruohonen(at)skr.fi