Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston hoitokuntaan on nimetty uusia jäseniä 1.10.2017 alkaen. Uusina jäseninä aloittivat FM, rehtori Sannasirkku Autio, HTM, yrittäjä ja toimitusjohtaja Katja Rajala, FM, toimittaja Aune Waronen, rakennusinsinööri, yksikönjohtaja Miikka Voipio ja sivistys- ja hyvinvointijohtaja Heikki Vierula

Määrävuosien täytyttyä pitkän ja ansiokkaan rupeaman hoitokuntatyössä päättivät puheenjohtaja Matti Jakobsson sekä hoitokunnan jäsenet Anu Elopuro, Virpi Myllymäki, Merja Mäkitalo sekä Jaakko Perttu.

Matti Jakobssonille J.W. Snellman -mitali

Pitkästä ja ansiokkaasta työstä Suomen Kulttuurirahaston hyväksi on Suomen Kulttuurirahaston hallitus myöntänyt Matti Jakobssonille J. V. Snellman -mitalin. Keskusrahaston edustaja, asiamies Annakaisa Tavast ojensi mitalin rahaston hoitokunnan kokouksessa lokakuussa 2017 Seinäjoella.

Sulevi Riukulehto uudeksi puheenjohtajaksi

Etelä-Pohjanmaan rahaston hoitokunta on järjestäytymiskokouksessaan valinnut uuden puheenjohtajiston. Hoitokunnan puheenjohtajaksi valittiin FT, dos., tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto ja varapuheenjohtajaksi HTM, yrittäjä ja toimitusjohtaja Katja Rajala.
 

Etelä-Pohjanmaan rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta. Se perustettiin vuonna 1959, jolloin se kuului Keski-Pohjanmaan rahaston kanssa yhteiseen Pohjanmaan rahastoon. Vuonna 1963 Etelä-Pohjanmaan rahastosta tuli oma rahastonsa. Etelä-Pohjanmaan rahasto jakaa vuonna 2018 apurahoina yhteensä 1 115 000 euroa. Maakuntarahaston apurahat ovat seuraavan kerran haettavana 10.1.–9.2.2018. Keskusrahaston apurahojen hakuaika puolestaan on parhaillaan käynnissä, 1.–31.10.2017.  Rahaston asiamiehenä toimii Mika Virkkala ja sihteerinä Henna Toivola.