Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto vietti sunnuntaina 21.5.2017 56. vuosijuhlaansa Joensuussa. Juhlassa jaettiin 67 apurahaa, joiden yhteissumma oli 876 000 euroa.

Hakijamäärä laski edellisestä vuodesta: hakemuksia saatiin 496 kpl ja haettujen apurahojen yhteismäärä oli n. 7,6 milj. euroa (2016: 7,4 milj. euroa). Kilpailu apurahoista oli totuttuun tapaan kovaa, ja paljon hyviä hankkeita jäi ilman apurahaa.

Tänä vuonna taiteeseen ja muuhun kulttuuritoimintaan myönnettiin yhteensä 42 apurahaa, joiden osuus apurahojen yhteissummasta oli 43 %. Loput 25 apurahaa myönnettiin tutkimushankkeisiin. Apurahoilla turvataan vähintään puolen vuoden työskentely 34 saajalle (kokovuotisia työskentelyapurahoja myönnettiin yhteensä 21 kpl). Maakunnalliseen kärkihankkeeseen varattu 40 000 euron määräraha myönnettiin Sirkus Supiainen ry:lle urbaanin Kulttuurin Taideliikuntakeskuksen toiminnan käynnistämiseen.

Rahasto palkitsi juhlassa Suomen Kulttuurirahaston Risto Ryti -mitalilla professori Perttu Vartiaisen, joka on tutkimustoiminnallaan ja lukuisilla luottamustehtävillään tehnyt merkittävää työtä aluekehityksen edistämiseksi. Professori Vartiainen on ollut kantava voima Itä-Suomen yliopiston synnyssä ja toiminnan käynnistämisessä.

Vuosijuhlapuheen juhlassa piti kauppaneuvos Kyösti Kakkonen otsikolla "Hyvä kulttuuriteko!".

Vuosijuhlassa julkistettiin myös FT Vesa Tuomisen tekemä lahjoitus, jolla Pohjois-Karjalan rahaston yhteyteen perustetaan Olli ja Vesa Tuomisen nimikkorahasto. Nimikkorahaston tarkoituksena on tukea säveltaiteiden esittämistä ja opiskelua.

Varat toimintaansa Pohjois-Karjalan rahasto, joka on yksi suurimmista Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastoista, saa lahjoituksina ja testamenteilla yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä, jotka haluavat tukea pohjoiskarjalaista tieteen- ja taiteenharjoittajia ja opiskelijoita sekä Pohjois-Karjalaan kohdistuvaa tutkimusta.

 

Lisätiedot:

Pohjois-Karjalan rahaston asiamies Tuomo Vatanen, etunimi.sukunimi@skr.fi

 

Pohjois-Karjalan rahaston nettisivut

Myönnetyt apurahat