Syytä juhlaan - Pirkanmaan rahasto täytti 50 vuotta 25.10.2011

Kaikki Pirkanmaan 8-luokkalaiset teatteriin

Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan rahasto tarjoaa kaikille noin 5 300:lle maakunnan 8-luokkalaiselle teatteriesityksen. Yhteistyökumppanina on tamperelainen lasten ja nuorten ammattiteatteri Ahaa Teatteri. Teatteriesitykset järjestetään koulujen toiveiden mukaan joko kouluilla tai Ahaa Teatterissa. Esitykset alkavat marraskuun alussa Kaukajärven koululta ja jatkuvat ensi kevääseen. Nuorille tarjottava näytelmä Toinen vasemmalta kertoo nuoren yksinjäämisestä ja eristäytymisestä.

Rahaston historia dokumentoitu

Pirkanmaan rahaston 50-vuotinen historia julkistettiin juhlapäivänä. Teoksen Tiedettä ja taidetta tukien. Pirkanmaan Kulttuurirahasto 1961–2011 on kirjoittanut filosofian tohtori, tutkija Jarmo Peltola. Julkaisu on luettavissa osoitteessa www.skr.fi/pi/historiadokumentit.

– Viisikymmenvuotias Pirkan­maan Kulttuurirahasto voi huoletta katsoa taakseen ja tode­ta: maakunnallinen tahto synnytti merkittävän kulttuurin ja tieteen tukijan Pirkanmaalle. Rahaston voima on muodostunut niiden valistuneiden yksityisten ja yhteisöjen lahjoitusvaroista, joilla oli katse tulevaisuudessa ja halu tukea nuoria, nousevia kykyjä, toteaa hoitokunnan puheenjohtaja Kaisa Kirkko-Jaakkola.

Tilaussävellysteokset valmistuvat vuosijuhlaan

50. vuosijuhlaansa Pirkanmaan rahasto on tilannut säveltäjä Minnan Leinoselta kaksi teosta. Aevum harpulle sekä aiemmin sävelletystä radiofoniasta muokattu kamarimusiikkiteos Intre kantaesitetään Tampere-talossa 4.5.2012.

Tieteen ja taiteen tukija

Pirkanmaan rahasto perustettiin 25.10.1961 tukemaan tiedettä, taidetta ja tutkimustyötä Pirkanmaan alueella.  Maakuntarahaston toiminnan lähtökohtana on vaalia lahjoittajien luottamusta ja rahoittaa korkeatasoisia ja oivaltavia hankkeita.  Apurahatoimintaa ohjaa lisäksi halu tunnistaa nuoret, nousevat kyvyt ja tukea myös eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia, erityisesti lähikulttuuria. Rahasto etsii myös suuria, pitkävaikutteisia, maakunnallisia kärkihankkeita.

Juhlavastaanotto Raatihuoneella ja tulishow Keskustorilla

Juhlavastaanotto kutsuvieraille pidetään Tampereen Raatihuoneella 25.10.2011 kello 18.00–20.00. Tilaisuudessa esiintyy aikaisempia apurahansaajia.

Vastaanoton jälkeen Keskustorilla nähdään noin 10 minuutin pituinen Flamman tulishow, jonka teemana on venetsialainen karnevaali. Pirkanmaan rahasto tarjoaa kaikille avoimen tulishow’n, jossa on yhdistelmiä eri tuli- ja valotaiteen muodoista, kuten tulenpyörityksestä, tulitanssista, tulijonglöörauksesta ja tulisirkuksesta.