Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto jakaa vuoden 2018 apurahoina 473 000 euroa tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä erilaisiin maakunnan kulttuurielämää edistäviin hankkeisiin. Kymenlaakson rahasto myöntää apurahoja kymenlaaksolaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Kymenlaaksossa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten.

Apurahoja voi hakea kaikille tieteen ja taiteen aloille. Haettavana on mm. 40 000 euroa Kärkihankkeeseen, erilaisiin lastenkulttuurin hankkeisiin on puolestaan varattu n. 20 000 euroa. Myönnettävän apurahan alaraja on 2 000 euroa. Tätä pienempiä opintoapurahoja voidaan myöntää vain niistä nimikkorahastoista, joiden säännöt sen sallivat.

Apurahat myönnetään tänä vuonna yleisrahastosta ja seuraavista nimikkorahastoista:

Toivo Huuhtasen rahasto

Uuno Klamin rahasto

Elli Kuuselan rahasto

Elsa Parosen rahasto

Olavi ja Alli Pietikäisen rahasto

Lisätietoa nimikkorahastoista osoitteessa www.skr.fi/nimikkorahastot

Apurahoja haetaan verkkopalvelussa www.skr.fi/haku. Apurahanhakijan verkkopalvelu avautuu 10.1. ja haku päättyy perjantaina 9.2.2018 klo 16.00, jolloin hakujärjestelmä sulkeutuu. Hakemus ja mahdolliset lausunnot tulee jättää järjestelmään tuohon ajankohtaan mennessä: käsiteltäväksi otetaan hakemukset, jotka on toimitettu verkkopalvelussa määräaikana. Hakuohjeet ovat osoitteessa www.skr.fi/hakuopas. Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Maakuntarahastot järjestävät yhteisen apurahainfotilaisuuden tiistaina 23.1.2018 klo 15.00–16.30 Oulun yliopistolla (Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaan kampus/sali KTK 122). Tilaisuutta voi seurata suorana tai tallenteena jälkikäteen sosiaalisen median kanavissamme:

www.facebook.com/Kulttuurirahasto
www.youtube.com/Kulttuurirahasto

 

Kymenlaakson rahaston apurahaneuvontaa annetaan Kouvola-talon Honka-salissa, osoitteessa Varuskuntakatu 11 Kouvola maanantaina 29.1.2018 klo 14.00-15.30.

Apurahapäätökset tekee Kymenlaakson Kulttuurirahaston hoitokunta. Hakemusten arvioinnissa käytetään apuna ulkopuolisia asiantuntijoita. Apurahat jaetaan Kymenlaakson Kulttuurirahaston vuosijuhlassa Kouvolassa 16.5.2018.

 

Tiedustelut:

asiamies Päivikki Eskelinen-Rönkä ja sihteeri Camilla Grönlund

kymenlaakso@skr.fi

www.skr.fi/mkr/ky