Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat vuodelle 2018 ovat haettavina 1.−31.10.2017. Keskusrahasto jakaa 26 miljoonaa euroa eli miljoonan edellisvuotta enemmän.

Kulttuurirahaston koko jakosumma vuodelle 2018 on 38,5 miljoonaa euroa, josta keskusrahaston osuus on 26 miljoonaa ja maakuntarahastojen 12,5 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuoteen on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Keskusrahaston apurahojen hakuaika on 1.−31.10.2017. Haku tapahtuu entiseen tapaan Apurahanhakijan verkkopalvelussa osoitteessa www.skr.fi/haku. Myös lausunnon voi jättää verkossa lokakuun loppuun mennessä. Verkkopalvelu sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16.00.

Taiteen aloilla tuetaan työskentelyä ja erilaisia hankkeita, tieteen apurahat on suunnattu erityisesti väitöskirjatöihin ja niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. Yhteisöt voivat hakea apurahoja erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen.

Eminentia ja Taidetta hoitolaitoksiin -erityisapurahat ovat haettavina edellisvuosien tapaan. Tieteen aloilla voi yhdistää palkallisen työsuhteen apurahaan hakemalla Tohtorikoulutettavan yhteisrahoitus -tukimuodon kautta apurahaa. Lisätietoa erityisapurahoista on osoitteessa www.skr.fi/apurahat. Yleiset hakuohjeet ovat luettavissa osoitteessa www.skr.fi/hakuopas.
 

Lisärahoitusta maatalouteen liittyvälle tutkimukselle

Suomen Kulttuurirahasto myöntää lokakuun 2017 haussa noin miljoonan euron lisärahoituksen tutkimuksiin, jotka koskevat kestävää, biologisia vuorovaikutuksia hyödyntävää maataloutta. Lisärahoituksella tuetaan kolmesta viiteen tutkimushanketta, joiden tavoitteena on joko uuden tutkimustiedon tuottaminen tai olemassa olevan tiedon soveltaminen käytäntöön. Tutkimusaiheet voivat liittyä esimerkiksi maaperän ja  pölyttäjien terveyteen, viljelykasvien monimuotoisuuteen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen tai torjunta-aineiden ja lannoitteiden ympäristö- ja ekosysteemivaikutuksiin.

”Nimikkorahastojensa ansiosta Kulttuurirahastolla on maa- ja metsätaloudelle korvamerkittyjä varoja suhteellisen runsaasti. Lisärahoituksen toivotaan kannustavan laajoihin tutkimushankkeisiin, joilla selvitetään esimerkiksi maatalouden vaikutuksia vesistöjen rehevöitymiseen tai etsitään keinoja ravinteiden kierron parempaan hallintaan. Tavoitteena on varmistaa, että maataloutta voidaan Suomessa harjoittaa kestävästi tulevaisuudessakin”, toteaa Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava.

Keskusrahaston apurahat jaetaan perinteisesti vuosijuhlassa 27.2.2018.

Kulttuurirahaston apurahainfo pidetään Helsingin Musiikkitalon ravintolassa, Mannerheimintie 13 a, tiistaina 10.10. klo 16.15 alkaen. Infoa voi seurata myös verkon välityksellä facebook.com/kulttuurirahasto ja youtube.com/kulttuurirahasto

 

Lisätietoja:

Suomen Kulttuurirahasto, Juhana Lassila, asiamies, etunimi.sukunimi@skr.fi