Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahaston apurahat ovat haettavana 10.1.–9.2.2018 klo 16 mennessä sähköisessä hakujärjestelmässä. Paperittomassa haussa hakemuksia ei enää toimiteta rahaston toimistoon. Rahasto jakaa apurahoina tänä vuonna yhteensä 426 000 euroa. Vuonna 2018 Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastoa jakavat apurahoina yhteensä 12,5 miljoonaa euroa.

Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat Keski-Pohjanmaan rahaston toimialueella toimivat hakijat, alueella suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen tai taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet. Apurahatoiminnassa kannustetaan rohkeisiin ja entistä isompiin alueen kulttuuria, taidetta ja tiedettä uudistaviin hankkeisiin. Painopisteinä ovat lasten ja nuorten omaehtoista toimintaa tukevat hankkeet sekä kansainvälisyys. Tavanomaista suurempaa rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin rahasto myöntää vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Pienin myönnettävä apuraha on 2 000 euroa. 

Rahasto kannustaa hakemaan sekä taiteen että tieteen aloilla myös kokovuotisia (24 000 euroa) ja puolivuotisia (12 000 euroa) työskentelyapurahoja. Tieteen työskentelyapurahat on suunnattu erityisesti väitöskirjatöihin ja niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. 

Apurahat myönnetään yleisrahastosta ja jakovuorossa olevista nimikkorahastoista:

Antti Chydeniuksen rahasto
Elsa ja Kusti Eskolan rahasto
Fanny, Ilmi ja Toivo Hietavuoren rahasto
Katri ja Uuno Huhtalan rahasto
Konsta Jylhän rahasto
Kyösti Kallion rahasto
Hilja ja Viljami Kalliokosken rahasto
Kokkolan Osuuspankin rahasto
Liisa ja Kustaa Vilkunan rahasto

Haku tapahtuu sähköisessä hakujärjestelmässä. Hakemus ja mahdolliset lausunnot tulee jättää järjestelmään perjantaihin 9.2. klo 16.00 mennessä. Käsiteltäväksi otetaan hakemukset, jotka on toimitettu verkkopalvelussa määräaikana. /www.skr.fi/haku

Maakuntarahastot järjestävät yhteisen apurahainfotilaisuuden tiistaina 23.1.2018 klo 15.00–16.30 Oulun yliopistolla (Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaan kampus/sali KTK 122)

Tilaisuutta voi seurata suorana tai tallenteena jälkikäteen sosiaalisen median kanavissamme:

www.facebook.com/Kulttuurirahasto

www.youtube.com/Kulttuurirahasto

Hakuohjeet ja lisätietoa mm. nimikkorahastoista löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.skr.fi/kp

Apurahat jaetaan Keski-Pohjanmaan rahaston vuosijuhlassa 10.4.2018 Pietarsaaressa.

Tiedustelut: 

asiamies Mika Virkkala, etunimi.sukunimi@skr.fi

sihteeri Piia Hietanen, etunimi.sukunimi@skr.fi 

Tietoa Kulttuurirahastosta ja apurahoista löytyy myös täältä:

www.facebook.fi/kulttuurirahasto

twitter.com/skr_fi

www.youtube.com/kulttuurirahasto