Suomen Kulttuurirahasto järjesti 12. Yrjö Reenpää -luennon 6.10.2006 Helsingin yliopiston juhlasalissa. Luennon piti tohtori Eric Lander (Broad Institute of MIT and Harvard) aiheesta Beyond the Human Genome Project.

Luennoitsijan esitteli akatemiaprofessori Leena Peltonen-Palotie.

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt vuodesta 1979 Yrjö Reenpää -luentoja kunnioittaakseen professori Yrjö Reenpään työtä Suomen tiede- ja taide-elämän hyväksi.

Eric Lander (s. 1957)
työskentelee Broad-instituutissa, joka on Harvardin yliopiston ja MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) yhteinen biolääketieteen tutkimuslaitos. Hän on ollut yksi ihmisen genomitutkimuksen johtohahmoista. Ihmisen perimän rakenteen selvittäminen on mahdollistanut Landerin ja kollegoiden tutkimukset sairauksien molekylaarisista mekanismeista, joiden tunteminen voi johtaa uusien ja tehokkaiden hoitomuotojen kehittämiseen esimerkiksi syöpätauteihin ja diabetekseen.

Tieteellisistä saavutuksistaan useasti palkittu Lander on Yhdysvaltain tiedeakatemiain ja lääketieteellisen instituutin jäsen sekä monien hallinnollisten, tieteellisten ja neuvoa-antavien toimikuntien arvostettu asiantuntijaääni.